A suferi

griefO bună prietenă a spus azi de vreo câteva ori că ea nu va mai suferi niciodată din dragoste pentru un bărbat, pentru că a făcut-o destul până acum. M-a pus pe gânduri. Poți să îți propui așa ceva? Poți să nu mai suferi de inimă frântă? Dar dacă i se întâmplă ceva rău unui membru drag din familie? Poți să eviți și durerea aceasta?

Sunt mai multe tipuri de dureri? Pe unele le poți controla și pe altele – nu?

Nu cred. Atunci când pierzi pe cineva la care ții – fie prieten apropiat, fie din familie, fie partener…durerea e durere. Te ia prin surprindere, te lovește în moalele capului și te îngenunchează. Uneori te omoară. Poți să suferi mai mult sau mai puțin…dar să nu te afecteze deloc, dacă simți ceva puternic pentru  persoana respectivă…nu cred că e posibil. În schimb, există mai multe moduri de a reacționa, dar toate te duc prin cele cinci etape ale suferinței…

Atunci când pierzi pe cineva la care ții este ca și când ar muri. Iar moartea nu este ceva ușor de acceptat. Oricât ai fi de pregătit pentru pierdere, e imposibil să eviți suferința. E ecoul care se formează în tine, în locul în care, până atunci, era plin.

Reclame

Ce spui? :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s